Sport op Jamaica

Op Jamaica vindt u goede watersportmogelijkheden, diverse uitdagende golfbanen en ook paardrijliefhebbers en mountainbikers zijn hier op hun plek.

Watersporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel Jamaica zeker niet de beste duikbestemming in de Cariben is, vindt u rondom het eiland toch mooie koraalriffen en een rijk onderwaterleven. Helaas zijn veel koralen in de loop der jaren beschadigd. In Montego Bay, Negril, Ocho Rios, Port Antonio en Runaway Bay zijn duikcentra gevestigd waar u terecht kunt voor cursussen en expedities. In deze badplaatsen worden op de stranden eveneens diverse watersporten aangeboden. De beste surfomstandigheden vindt u in Negril en bij het Boston Bay Beach.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Jamaica bevinden zich verschillende prachtige golfterreinen. In totaal telt het eiland 12 golfbanen, waaronder enkele 9 holes banen, zoals de Manchester Golf Club, San San Golf Club en de Superclubs Golf Club in Braco. De beste bestemming op Jamaica voor golfers is Montego Bay, omdat hier vijf geweldige golfbanen gelegen zijn, waaronder de Half Moon golfcourse, Tryall Club en de Cinnamon Hill Golf Course. Bij Negril kunt u terecht op de 18 holes baan van Negril Hills en in Ocho Rios ligt de Sandals Golf club.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Overige sporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het binnenland van Jamaica kunt u mooie ontdekkingstochten te paard maken, bijvoorbeeld in de Blue Mountains. Dit gebied kunt u ook goed met de mountainbike verkennen. In beide gevallen kunt u zich aansluiten bij georganiseerde tochten. Enkele maneges zijn Braco Stables, Rocky Point Stables, Half Moon Equestrian Centre, Rhodes Hall en Prospect Plantation. Bij Prospect Plantation kunt u ook terecht voor mountainbiketours.