Evenementen op Jamaica

De Jamaicanen houden van feesten en dat ziet u terug in het aantal festivals dat jaarlijks georganiseerd wordt.

Festivals en evenementen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het zal u niet verbazen dat de meeste festivals in Jamaica reggaefestivals zijn. Het grootste is het Reggae Sumfest, dat een absolute must is voor de echte reggae fan. Tijdens het festival, dat in juli plaatsvindt in Montego Bay, treden de beste reggae artiesten van de wereld op. Andere grote muziekfestivals op Jamaica zijn Rebel Salute, Jamaica Jazz & Blues, Ocho Rios Jazz, International Reggae Day en het Africa Jamfest, dat in oktober georganiseerd wordt in Montego Bay. In de toeristenplaatsen worden met enige regelmaat reggaeavonden gehouden. Met name rond de kerst vinden dit soort feesten plaats. Informeert u bij het toeristenbureau wat er tijdens uw vakantie allemaal te doen is.

Op Jamaica viert men ook uitbundig carnaval. Onder andere in Kingston en Port Royal kunt u het Jamaicaanse carnaval tussen eind maart en begin april bijwonen. Meer folkloristische festivals op Jamaica zijn het Accompong Maroon Festival en Junkanoo. In december vindt Junkanoo plaats. Het feest bestaat uit straatparades met verklede figuren en traditionele dans. Het Accompong Maroon Festival wordt gehouden op 6 januari. Het herdenkt de overwinning van generaal Cudjoes op de Britten. Maroons is de benaming voor weggelopen slaven die eigen nederzettingen stichtten. Ook hun afstammelingen worden met deze term aangeduid. Tijdens het festival wordt er veel gedanst en gezongen. Hierbij wordt gespeeld op traditionele instrumenten, waaronder trommels en fluiten. Meer Maroon festiviteiten vindt u tijdens het carnaval in Treasure Bay in augustus. Er worden dan ook bootwedstrijden gehouden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Nationale feestdagen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot de nationale feestdagen behoren onder andere de Onafhankelijkheidsdag op 5 augustus en de geboortedag van Bob Marley, 6 februari. De onafhankelijkheidsfeesten duren een week lang en beginnen de week voor 5 augustus. Door het hele land worden voorstellingen opgevoerd en op Onafhankelijkheidsdag zelf worden optochten gehouden en uiteraard ontbreekt goede muziek hierbij niet. Bob Marley’s geboortedag wordt vier dagen lang gevierd met reggae, reggae en nog eens reggae.