Stranden op Jamaica

Jamaica beschikt over prachtige stranden, variërend van druk met veel voorzieningen tot afgelegen, rustig en geen voorzieningen.

Seven Mile Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Seven Mile van Negril is een 10 km lang zandstrand, dat voorzien is van allerlei watersportfaciliteiten en voor een hapje of drankje hoeft u niet ver te zoeken. Negril Beach, zoals het strand ook wel wordt genoemd, is populair, dus verwacht niet dat u veel ruimte voor uzelf heeft.

Treasure Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Treasure Beach is een prachtig strand langs de zuidkust van Jamaica. Omdat het op zo’n twee uur rijden van het vliegveld ligt, treft u hier weinig toeristen. Wanneer u dus in alle rust van zon, zee en strand wilt genieten, is dit het strand voor u. Langs Treasure Beach zijn wel enkele accommodaties gelegen, maar dit zijn over het algemeen kleinschalige projecten, die met oog voor de natuur gebouwd zijn. Bij Treasure Beach is sprake van een gevaarlijke onderstroming, waardoor zwemmen niet altijd voor iedereen raadzaam is.

Doctor’s Cave Beach

Bron: Ezhiki, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Doctor’s Cave Beach is een zeer populair strand in Montego Bay. Het wordt vrijwel altijd druk bezocht. Het voordeel hiervan is dat het goede voorzieningen heeft. U betaalt een kleine toegangsprijs om het strand te betreden. Radio’s en voetballen zijn verboden en strandverkopers worden op Doctor’s Cave Beach geweerd.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Boston Bay Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Boston Bay Beach staat om twee dingen bekend: de goede surfomstandigheden en de jerk kraampjes. Boston Bay heeft de beste golven van Jamaica, dus wanneer u wilt surfen is dit the place to be. Voor zwemmen is het strand minder geschikt, omdat sprake is van een sterke onderstroming. Jerk is het nationale gerecht van Jamaica. Het is geroosterd vlees (varken of kip) dat gemarineerd is in een pittige kruidenmix met in ieder geval peper, knoflook, nootmuskaat en kaneel. Bij het Boston Bay Beach staan verschillende kraampjes waar u perfect bereide jerk pork of jerk chicken kunt kopen. Eet smakelijk!

Duncan’s Bay Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u echt weg van het massatoerisme op Jamaica wilt, kunt u het Duncan’s Bay Beach op uw lijstje zetten. Dit strand bevindt zich aan de noordkust van Jamaica, vlak bij het eveneens zeer mooie Silver Sands strand. Duncan’s Bay wordt voornamelijk door de lokale bevolking bezocht. Op het strand is een kleine bar aanwezig, waar u een verfrissing kunt halen of een eenvoudige maaltijd.