Ontspanning op Jamaica

Ontspanning en een vakantie op Jamaica gaan perfect samen.

Wandelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Jamaica heeft prachtige natuur en wanneer u daar doorheen wandelt, zult u vanzelf tot rust komen. Met name in de Blue Mountains zijn de wandelmogelijkheden legio. Fanatieke wandelaars kunnen daar ook de hoogste top, de Blue Mountain Peak beklimmen. Het mooist is de wandeling wanneer u ’s nachts vertrekt om dan bij het opkomen van de zon op de top te zijn. Het is niet raadzaam zonder gids in de Blue Mountains te gaan wandelen. In het zeer groene Portland kunt u ook prachtig wandelen evenals in Westmoreland. Voor georganiseerde wandeltochten kunt u onder andere terecht bij Valley Hikes in Port Antonio, Jamaica Explorations en Sunventure Tours. Wilt u onderweg ook informatie over de vogels die in het gebied leven, neem dan een kijkje op Jamaica Birding.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor souvenirs kunt u in Jamaica terecht op de crafts markets in de toeristische plaatsen. Zorgt u wel dat u altijd goed afdingt, anders betaalt u te veel. Het is overigens moeilijk om echt originele Jamaicaanse producten te vinden. Een uitzondering hierop vormen schilderijen en andere kunstwerken. In grotere plaatsen vindt u altijd wel een galerie, waar men werk van lokale kunstenaars verkoopt. Goede opties zijn Frame Centre Gallery in Kingston en de Harmony Hall Gallery in Ocho Rios. In Kingston, Negril en Ocho Rios zijn grote moderne winkelcentra met een divers winkel aanbod gelegen. Loopt u absoluut ook af en toe een muziekwinkel in en neem als aandenken een goede reggae cd of lp mee.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Jamaica zijn diverse goede spa’s te vinden, waarvan de meeste onderdeel uitmaken van een luxe hotel. Wellnessbehandelingen op Jamaica combineren soms algemeen bekende methoden met plaatselijke, met name door gebruik te maken van lokale producten. Goede spafaciliteiten vindt u bij Jamaica Inn, Half Moon Resort, The Living Spa Strawberry Hill, Rockhouse Hotel, Jackies on the Reef, Jakes Hotel en The Spa Retreat. De spa’s zijn alle zeer verschillend qua sfeer en aanbod. Neem dus een kijkje op de website om een idee te krijgen van wat u kunt verwachten. Voor yoga en natuur retreats kunt u terecht bij Guru Ram Das Healing Centre. Verschillende soorten retreats worden ook aangeboden door Zimbali, Sunset Heal, Bromley Jamaica en First Fruit.