Kingston

Kingston is de grootste stad van Jamaica en tevens de hoofdstad van het land.

Kingston is het economische, politieke en culturele centrum van Jamaica. In de stad wonen zo’n 900.000 Jamaicanen, waarmee Kingston de grootste Engelstalige stad ten zuiden van Miami is.

Bezienswaardigheden

Kingston kent een flink aantal bezienswaardigheden, waaronder enkele interessante musea. Het populairste museum in de stad is het Bob Marley Museum, dat u zeker moet bezoeken. Het is gevestigd in de voormalige studio van Marley. Op de eerste verdieping woonde de legendarische reggae artiest. Wilt u meer weten over de muziek van Jamaica in zijn geheel, dan kunt u het Music Museum bezoeken. Andere interessante musea in Kingston zijn het Natural History Museum, het Museum of History and Ethnography en de National Gallery of Jamaica, waar u een grote verzameling werken van Jamaicaanse kunstenaars kunt bewonderen. Op het Bob Marley Museum na, behoren de musea alle tot het Institute of Jamaica, dat in het leven is geroepen om kunst, literatuur en wetenschap van het Caraibisch gebied te bevorderen. Tot het instituut behoort ook de National Library of Jamaica.

Behalve musea vindt u in Kingston diverse andere mooie bezienswaardigheden. Het Devon House mag u beslist niet missen. Dit is een prachtig voorbeeld van een koloniaal landhuis uit de 19de eeuw. Binnen vindt u 19de eeuwse meubelen die vanuit het hele Caribische gebied bij elkaar verzameld zijn. Eveneens uit de 19de eeuw is het even verderop gelegen King’s House, dat nu fungeert als gouverneurswoning. Wanneer u een indruk wilt krijgen van de bloemenpracht op Jamaica, kunt u een bezoek brengen aan de Royal Botanical Gardens. Op het terrein bevinden zich een Coconut Museum, een kleine dierentuin en een speeltuin, zodat ook de kinderen zich prima zullen vermaken. De Jamaicaanse regering zetelt in een mooi 19de eeuws gebouw, Gordon House genoemd. Tegenover Gordon House ligt Headquarters House dat dateert uit de 18de eeuw. Ook in de buurt bevindt zich de enige synagoge van Jamaica. Liefhebbers van bijzondere architectuur moeten een bezoek brengen aan Mico College, dat aan het begin van de 20ste eeuw werd gebouwd. Ook interessant qua architectuur is het Ward Theatre, een 19de eeuws neoklassiek theater, waar u allerlei voorstellingen kunt bijwonen. Het Ward Theatre staat aan The Parade, het drukste plein van Kingston. Op een hoek van het plein staat de Kingston Parish Church, waarvan delen uit 1699 dateren.

New Kingston

New Kingston is de moderne wijk van Kingston, waar zich het zakendistrict bevindt. ’s Avonds is dit bovendien de wijk waar zich het bruisende nachtleven van de stad afspeelt. Winkelen kunt u hier in het New Kingston Shopping Centre, maar langs de Knutsford Boulevard, de centrale straat van de wijk, liggen nog enkele andere winkelcentra en diverse galleries. Souvenirs kunt u in overvloed vinden op de Kingston Crafts Market, kunst in de Frame Centre Gallery. Naar de film kunt u in een heuse drive-in bioscoop. Een populaire uitgaansgelegenheid aan Knutsford Boulevard is Asylum, maar ook Jonkanoo Lounge en Mingles (in het Courtleigh Hotel) worden goed bezocht.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Jamaica:

Foto’s van Kingston

Ligging