Montego Bay

Montego Bay is na Kingston de grootste stad van Jamaica en tevens een belangrijke toeristenbestemming.

De toeristische wijk van Montego Bay ligt langs de kust. Centraal ligt Gloucester Avenue, de kustweg. In het centrum bevinden zich diverse winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Ook vindt u in het centrum een crafts market en een lokale markt waar u terecht kunt voor vers fruit en souvenirs. De drukste straat van Montego Bay is St. James Street, waar altijd wat te doen is. Parallel hieraan loopt nog een levendige straat, Strand Street. Kunst van lokale kunstenaars kunt u in de Gallery of West Indian Art vinden. Montego Bay beschikt verder over enkele moderne winkelcentra, zoals Freeport Shopping Centre en Montego Bay Shopping Centre.

Bezienswaardigheden

Veel bezienswaardigheden vindt u in Montego Bay niet, maar toch heeft de stad enkele interessante monumenten, die veelal dateren uit de koloniale periode. Van het 18de eeuwse Fort Montego zijn nog maar enkele restanten en drie van de oorspronkelijk 17 kanonnen overgebleven. Sam Sharpe Square is het centrale plein van Montego Bay. Op het plein staat in het noordwesten The Cage, een stenen kooi die vroeger gebruikt werd om weggelopen slaven in op te sluiten. Aan de noordzijde van het plein bevindt zich een soort amfitheater, de Slave Ring, waar vroeger slaven verhandeld werden. Verder bevinden zich aan het plein vooral modernere bouwwerken. In Church Street vindt u nog een kerk van betekenis. De St. James Parish Church dateert weliswaar uit 1957, maar is in oorspronkelijke 18de eeuwse stijl gebouwd. Wanneer u van uitzicht over Montego Bay wilt genieten, kunt u Richmond Hill oprijden.

Stranden

Montego Bay staat niet bekend om haar lange stranden. De stranden zijn over het algemeen klein, maar goed onderhouden. U betaalt voor de meeste hiervan een geringe toegangsprijs. Het populairste strand van Montego Bay is Doctor’s Cave Bay. Het is niet groot, maar wel schoon en voorzien van douches, toiletten en een bar. Met enige regelmaat worden op het podium optredens verzorgd. Ten noorden van dit strand liggen Cornwall Beach, Buccaneer Beach en Palm Beach, waarvan de laatste twee, omdat ze verder van het centrum gelegen zijn, het meest rustig zijn. Als u actief wilt zijn moet u naar het Walter Fletcher Beach. Het hier gelegen Aquasol Theme Park biedt verschillende watersportfaciliteiten, een kartbaan, beach volley, tennisbanen en tochten met een glasbodemboot.

Uitstapjes

Vanuit Montego Bay moet u beslist een uitstapje naar één of meerdere voormalige plantage villa’s maken. Ook een boottocht over de Great River is een aanrader.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Jamaica:

Foto’s van Montego Bay

Populaire accommodaties in Montego Bay

Riu Montego Bay 7
4 aanbieders
vanaf €1558
Royal Decameron Montego Beach 8
1 aanbieder
vanaf €1148
Secrets Wild Orchid Montego Bay 9
2 aanbieders
vanaf €2037

Bekijk alle 5 accommodaties in Montego Bay

Ligging