Port Antonio

Port Antonio ligt in een schitterende omgeving en is alleen om die reden al de moeite van een bezoek waard.

Port Antonio ligt in het groenste deel van Jamaica en het groen van planten en bomen combineert hier prachtig met de baaien, inhammen, strandjes en het prachtig turquoise water langs de kust. Port Antonio kende haar gloriedagen in de 19de eeuw, toen het een belangrijke plaats innam in de bananenindustrie. Omdat hier vlak voor WO II een einde aan kwam, raakte de plaats enige tijd in verval, totdat zij ontdekt werd door de rich and famous van Hollywood en Port Antonio een geliefde vakantieplek van acteurs, muzikanten en kunstenaars werd. Helaas kwam ook aan die periode een einde en vandaag de dag treft u in Port Antonio veel verval aan. Gelukkig komt langzaam een beweging op gang om oude plantage villa’s in ere te herstellen en Port Antonio weer haar oude glorie terug te geven. Nog altijd wordt Port Antonia door de jetset bezocht. Wat door de eeuwen heen namelijk onveranderd is gebleven is de fantastische ligging van de plaats en de ongekende schoonheid van de omgeving.

Bezienswaardigheden

Hoewel veel gebouwen in Port Antonio vervallen zijn, valt toch nog het nodige te zien. Op de website van het Jamaicaanse Toeristenbureau staat een in het Engels beschreven wandeling, die u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad voert. U begint de wandeling op de hoofdstraat van Port Antonio, West Street. Vervolgens komt u op een pleintje waar de Clock Tower en het Court House uit de 19de eeuw staan. U loopt via de haven naar Montevin Lodge, een 19de eeuws herenhuis, en de restanten van Fort George. U eindigt uw wandeling bij de ruïnes van Folly Mansion, dat ooit 60 kamers telde, maar al snel na realisatie uiteen begon te vallen. In restanten zult u diverse Griekse elementen, waaronder vele zuilen en enkele friezen herkennen. Zo’n 2 km van Folly Estate vandaan bevindt zich een schitterend gebouw, Trident Castle, waarin vandaag de dag een luxueus hotel gevestigd is. Een bezoekje aan de Musgrave Market is ook de moeite waard. U kunt hier allerlei exotische vruchten en specerijen kopen.

Uitstapjes

Op enige afstand van Port Antonio bevinden zich enkele mooie stranden, waaronder San San Beach, Boston Beach en Dragon Bay. Bijzonder idyllisch is Blue Hole, oftewel Blue Lagoon. Op 40 km van Port Antonio liggen de mooie Reach Falls watervallen. Dichterbij kunt u op een andere manier van water genieten, namelijk door een tocht op de Rio Grande te maken. Hiervoor moet u naar Berridale rijden,van waar u per vlot de Rio Grande afzakt. Onderweg geniet u van prachtige natuur. Uw gids zal u de nodige informatie verschaffen over wat u zoal om u heen ziet.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Jamaica:

Foto’s van Port Antonio

Ligging