Negril

Negril stond vroeger bekend als hippieoord, maar is inmiddels een meer mainstream badplaats geworden, waar vrijheid-blijheid nog steeds het heersende motto is.

De hoofdattractie van Negril is het Seven Miles Beach, een prachtig lang zandstrand. Watersportliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken, net als zonaanbidders. Op het strand zijn diverse strandbars aanwezig, waar het zowel overdag als ’s avonds goed toeven is. Negril zelf bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte loopt van Bloody Bay tot het begin van West End Road. Het Seven Miles Beach, dat in de Long Bay gelegen is, behoort tot dit gedeelte. Parallel aan het strand loopt de Norman Manley Boulevard en aan de landzijde van deze boulevard begint The Great Morass, een groot moerasgebied. Op de rand van dit gebied ligt het Anancy Fun park, waar u kunt midgetgolfen, karten, roeien, vissen en wandelen. Kinderen kunnen zich ook in een speeltuin vermaken. Het andere deel van Negril centreert zich om de West End Road. Deze weg slingert zich langs een rotsachtige kust en hier hebben zich diverse hotels en restaurants gevestigd. De grillige kustlijn levert mooie inhammen op en voor veel toeristen en Jamaicanen ook een populaire activiteit, namelijk het van een rots in zee springen. Helemaal genieten is het hier bij zonsondergang. Helaas bent u niet de enige die zich op dat moment van de dag graag naar de mooiste plekjes van de West End Road begeeft. Het is hier vaak druk en daar maken lokale uitbaters uiteraard dankbaar gebruik van. Probeert u de drukste en meest populaire cafés, zoals Rick’s Café te vermijden, wanneer u in relatieve rust van uw cocktail bij zonsondergang wilt genieten. Winkelen kunt u in Negril ook goed. De plaats heeft enkele moderne winkelcentra en langs West End Road en Norman Manley Boulevard zijn altijd tal van kraampjes te vinden waar u souvenirs kunt kopen.

Uitstapjes

Rhodes Hall Plantation is een mooie fruitplantage, die u te paard kunt verkennen. Nog meer genieten in de natuur kunt u bij Mayfield Falls. U vindt hier watervallen, natuurlijke baden en prachtige beplanting. Ook de resten van Whitehall plantation kunt u bezoeken. U kunt er een paardrijtocht maken en zult dan vooral genieten van het uitzicht dat u op Negril heeft.

Uitgaan

Op Seven Miles Beach is vrijwel elke avond een bar te vinden met live muziek. Alfred’s Ocean Palace. Welbekend in Negril is Hedonism II, een all-inclusive accommodatie, waar alles kan en alles mag en de term seksclub is niet misplaatst om Hedonism II mee aan te duiden.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Jamaica:

Foto’s van Negril

Populaire accommodaties in Negril

Samsara 7.2
7 aanbieders
vanaf €1037
Country Country 9
7 aanbieders
vanaf €1256
Legends Beach Resort 6.3
7 aanbieders
vanaf €1105

Bekijk alle 9 accommodaties in Negril

Ligging