Ocho Rios

Ocho Rios is een volledig op het toerisme gerichte badplaats.

De toeristen die Ocho Rios bezoeken zijn grotendeels afkomstig van de cruiseschepen die hier voor anker gaan. Daarnaast ligt langs de kust nog een groot aantal hotels en appartementencomplexen. Vele hiervan zijn all-inclusive.

Stranden

Ocho Rios is gezegend met mooie, langgerekte zandstranden. De stranden zijn over verschillende baaien verdeeld. Het mooiste en meest centraal gelegen is Turtle Beach. Het strand wordt omlijnd door palmen en u kunt hier het aan- en afmeren van gigantische cruiseschepen gadeslaan. Andere stranden zijn Fisherman’s Beach, Mallard’s Bay Beach en Sandy Bay Beach.

Winkelen

Achter de stranden in de Ocho Rios Bay loopt Main Street, de hoofdstraat van Ocho Rios. Dit is een zeer drukke straat met allerlei vormen van vermaak. Zowel overdag als ’s avonds is hier van alles te doen. Langs Main Street liggen verschillende grote winkelcentra, waaronder Taj Mahal Plaza en Soni’s Plaza. Op de crafts market kunt u terecht voor uw souvenirs. Het grootste winkelcentrum van Ocho Rios is het Ocean Village Shopping Centre. Hier bevindt zich onder andere Vibes Music Shack, een muziekwinkel met uiteraard een groot aanbod reggaemuziek- en parafernalia. Lokale kunst kunt u kopen in het Frame Centre Gallery en Harmony Hall Gallery.

Uitgaan

Met enige regelmaat worden in Ocho Rios op straat feestjes georganiseerd. Op het centrale plein in Ocho Rios ligt Little Pub, een populaire verzamelplaats voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Eveneens geliefd is Bibibips. Grotere clubs zijn Amnesia en Silk’s Disco. Wellicht de populairste club is Jamaic'N Me Crazy, maar deze club hoort bij een all-inclusive resort en voor niet-gasten is het vaak erg lastig om binnen te komen. Tot slot dient nog gezegd te worden dat in Ocho Rios ook veel duistere clubs gevestigd zijn, waar u waarschijnlijk liever niet komt. Laat u bij het toeristenbureau of in uw hotel goed voorlichten.

Verkopers

Een vervelend aspect van een vakantie in Ocho Rios zijn de opdringerige handelaars die u overal lastig vallen. Gelukkig wordt op de meeste stranden toezicht gehouden, waardoor de overlast beperkt is. Toch moet u tijdens een verblijf in Ocho Rios rekening houden met regelmatige aanspraak door Jamaicanen die u iets willen verkopen.

Uitstapjes

Zodra u het binnenland intrekt rijdt u de heuvels in. In deze groene omgeving bevinden zich enkele leuke bezienswaardigheden. Houdt u van planten en bloemen, bezoekt u dan de Shaw Park Gardens. Wilt u meer weten over de Jamaicaanse cultuur, dan is een bezoek aan Coyaba River Garden en Museum een aanrader. Ook hier kunt u bovendien genieten van een prachtige tuin.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Jamaica:

Foto’s van Ocho Rios

Populaire accommodaties in Ocho Rios

Riu Ocho Rios 8
5 aanbieders
vanaf €1516
Couples Sans Souci 9
5 aanbieders
vanaf €2533

Bekijk alle 19 accommodaties op Jamaica

Ligging