Excursies op Jamaica

Wanneer u de natuur en cultuur van Jamaica wilt ontdekken, kunt u diverse excursies boeken. Hieronder een kleine greep uit het aanbod.

Rafting

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Raftingexcursies worden in verschillende vormen aangeboden. In de meeste gevallen maakt u een tocht op een bamboevlot. U kunt kiezen uit een tocht op de Great River of op de Martha Brae rivier. Raften op de Martha Brae wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan de Dunn’s Falls. Voor alle raft excursies geldt dat uw gids, de bestuurder van de raft, u onderweg zal bijpraten over wat u zoal om u heen ziet. De bamboevlot tochten behoren tot de populairste excursies in Jamaica.

Nine Mile

Bron: WPPilot, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan het geboortedorp van Bob Marley, Nine Mile. Hier bevindt zich tevens zijn laatste rustplaats. Een bezoek aan het dorp wordt meestal gecombineerd met een stop bij de Dunn’s River Falls. Onderweg valt er veel te genieten tijdens deze excursie. U komt door een prachtig stukje Jamaica en doorkruist enkele traditionele Jamaicaanse plaatsen, waaronder Brown’s Town.

Roots en Cultuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Deze excursie staat volledig in het teken van kennismaking met de Jamaicaanse cultuur. De dag kent een vol programma, waarbij u een bezoekt brengt aan een lokale dorpsschool, een plaatselijke markt en een bar om een glaasje rum te drinken. U maakt tevens kennis met een rastafari vrouw, die u uitleg zal geven over de rastafari ideologie. Later op de dag maakt u een flinke wandeling door de bedding van de Cabarita Rivier. Moe en voldaan zult u uiteindelijk neerploffen bij Rick’s Café voor een afsluitende borrel.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kingston

Bron: Avda, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Een bezoek aan de hoofdstad mag tijdens een verblijf op Jamaica niet ontbreken. Wanneer u de stad in excursievorm bezoekt, bent u in elk geval verzekerd van de nodige informatie over hetgeen u gaat bezoeken. Hoewel de precieze inhoud van deze excursie per aanbieder kan verschillen bezoekt u vrijwel altijd Devon House, het Bob Marley Museum en de University of the West Indies. Vaak maakt u een stop in Spanish Town, waar zich diverse 18de eeuwse monumenten bevinden. Sommige aanbieders maken ook een uitstapje naar de Blue Mountains, alwaar een plantagehuis bezocht wordt.

St. Elizabeth

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit is een veelzijdige excursie langs de zuidkust van Jamaica. U doorkruist veel traditionele dorpen en zult ook een blik kunnen werpen op de suikerrietvelden. Een boottocht op de Black River behoort tot de hoogtepunten van de dag, hoewel ook de YS Falls hoge ogen gooien. Na al de waterpret brengt u nog een bezoek aan de Appleton rum stokerij, waar u een rondleiding krijgt en u uitgelegd wordt hoe de productie van rum in zijn werk gaat. Uiteraard mag u ook proeven.